Bedre indeklima også om vinteren

Mangler du den helt rigtige energikilde til dit sommerhus eller helårsbolig, hvor du er sikret en behagelig temperatur hele året, uanset vejret?

Så er en varmepumpe en god investering og værd at undersøge nærmere – til dels, fordi den er økonomisk i drift, men også at få installeret.

Det er et krav at en KMO-certificeret installatør står for installationen af en varmepumpe – hos Knud Jensen og Søn kan vores KMO-tekniker hjælpe dig med rådgivning, montering, installation samt service af din nye varmepumpe. Vi kører i og omkring Aakirkeby, Rønne, Nexø, Vester Sømarken og Klemensker – tag fat i os her.

Hvordan kan Knud Jensen og Søn hjælpe dig?

  • Rådgivning ved valget af en luft til luft varmepumpe, som passer dit behov
  • Levering, montering og installation af varmepumpen
  • Lovpligtig serviceeftersyn

Hvordan virker en varmepumpe?

Luft til luft varmepumper virker ved, at udedelen optager energien fra luften udenfor og omdanner den til varme, der tilføres den luft, som efterfølgende fordeles inde i huset med indedelens indbyggede blæser. Varmepumpens indedele monteres oftest i husets største opholdsrum.

Uanset om du gerne vil have 22 grader under frostvejr eller 19 grader under hedebølge, så kan en varmepumpe tilpasse temperaturen, som giver et behageligt indeklima.

Det vil sige, at uanset tiden på året og vejret udenfor, vil du altid kunne få en rigtig dejlig temperatur og indeklima. Dette giver rigtig godt i et sommerhus – da sommerhuset ofte står tomt i nogle uger og måneder. Særligt om vinteren, hvor der oftest kommer frost. Langt de fleste varmepumper har mulighed for at køre i en tilstand, hvor den går i dvale på ca. 8 grader og på den måde kan man slippe for frostskader.

knud-jensen-graf

Minimer “sommerhus-lugten”

Med en varmepumpe med luftrensnings- og filtreringssystemer, forbedrer du sommerhusets indeklima og nedsætter den indelukkede lugt som oftest følger med, når sommerhuset ikke har været i brug i et stykke tid.

Desuden mindskes risikoen for allergi og astma, da de fleste luft til luft varmepumper kommer med et pollenfilter, som sikrer at det er renere luft, der cirkulerer i huset.

Det er ligesom man kender det i bilen, hvor der også sidder et pollenfilter – dette bør skiftes engang om året i varmepumpen og det kan man få udskiftet med en fast aftale på service.

En anden fordel er, at det er grøn energi og det er dermed med til at mindske CO₂-udslippet i Danmark. Luft til luft varmepumper leverer energien den bruger 3 til 5 gange retur.

hanstholm-sommerhus
knud-jensen-app

Varmepumper og WiFi

Nyere modeller på markedet har forud-installeret WiFi i deres systemer, som gør det muligt at styre og regulere temperaturen, uden at man behøver at være tilstede i sommerhuset. Andre ældre modeller er det et ganske lille tilkøb.

Det er altid en god idé at sørge for at opvarme huset inden man ankommer, specielt hvis det har lagt lidt i dvale henover vinteren.

De fleste varmepumper kan køre stabilt på 8 grader uanset temperaturen og vejret udenfor – så selv i det koldeste frostvejr, vil man kunne holde huset frostfrit.

 

For at sikre, at huset er varmet op på forhånd, anbefaler vi at man stiller temperaturen til 21-22 grader et døgn før man ankommer via app’en.

Om sommeren har man mulighed for at nedkøle sommerhuset inden man ankommer, så man kommer frem til et nedkølet sommerhus.

Støjer en luft til luft varmepumpe?

Vores kunder spørger ofte ind til støjniveauet ift. luft til luft varmepumper. Det afhænger for det første af valget af modellen, typen og producent og det kan være forskelligt, men det generelle svar er, at en varmepumpe støjer mindre end en opvaskemaskine i drift. Mange varmepumper har det man kalder for nattilstand, hvor man kan sænke støjen om natten uden at det går ud over ydeevnen.

Husk serviceaftale

Når du investerer i en luft til luft varmepumpe, er det lovmæssig et krav at få tjekket varmepumpen årligt af en KMO-tekniker. Det er vigtigt, fordi varmepumpen skal vedligeholdes for at køre mest optimalt. Du bør derfor tage det alvorligt at få aftalt en serviceplan og at den overholdes. Vores KMO-tekniker udfører service på varmepumper med fast aftale, ring til os og hør mere.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

11 + 2 =

Find os

Eskildsgade 10
3720 Aakirkeby
CVR: 2911 4080