Transientbeskyttelse beskytter dine el-installationer ved lynnedslag

Lynnedslag er en af de naturkræfter, der kan have store økonomiske omkostninger. Hvis et lyn slår ned, kan de elektroniske systemer gå ud – eller endnu værre – forårsage brand.

Derfor ved vi, hvor vigtigt det er med transientbeskyttelse. Som elektriker i Aakirkeby på Bornholm, så kan du trygt ringe til os på ☎ 56 97 41 52 – vi har stor erfaring med transientbeskyttelse både til privat hjem, men også erhverv og produktion samt landbrug, hvor det er lovpligtigt.

 

Hvordan virker transientbeskyttelse?

Kort fortalt så er transientbeskyttelse til for at beskytte elektriske systemer. Det kan ikke forhindre et lynnedslag – men den kan minimere skaderne ved:

  • Elektronik i udstyr
  • Systemnedbrud
  • Driftstop
  • Efterfølgende periodiske fejl
Som din autoriserede el-installatør på Bornholm ved vi, at ved at installere transientbeskyttelse i el-installationen, kan man sikre sig mod de voldsomme kræfter, der er i direkte og indirekte lynnedslag. Der er faktisk større risiko for at blive påvirket af indirekte lyn fremfor et direkte lynnedslag. Det betyder at et lyn, der slår ned 1-2 km væk faktisk kan ødelægge alt elektronik el-installationer og alle maskiner i både hjemmet og i virksomheden.

Uden transientbeskyttelse vil der opstå en overspænding i installationen, der beskadiger de elektriske enheder, hvis den overstiger enhedernes impulsholdespænding.

Ved at anvende transientbeskyttelse begrænses overspændingen, da overspændingstransienter afledes sikkert og derved sikres installationerne.

Transientbeskyttelse sikrer også mod overspænding som følge af arbejde på elnettet.

Derfor er det en god ide at få kigget sine nuværende el-installationer igennem ved et el-eftersyn og få udbedret eventuelle fejl eller mangler – kontakt os på ☎ 56 97 41 52

 

De gældende el-regler

Knud Jensen & Søn på Bornholm, sørger altid for at være helt opdateret inden for el-branchen – det er b.la. en af de fordele ved at være en del af TS-gruppen, som er et landsdækkende netværk af el-installationer.

Det også vores job at informere vores kunder og samarbejdspartnere omkring nye retningslinjer og regler. Ifølge el-regler fra 2019 er der krav om, at der skal installeres transientbeskyttelse til beskyttelse af:

  • Menneskeliv
  • Offentlige serviceydelser
  • Kommercielle eller industrielle aktiviteter
  • Stort antal personer

Skal du og din familie være tryg ved lynnedslag?

De fleste ved, hvor store kræfter der er på spil når lyn slår ned og frygter måske også for ens el-installationer. Du ikke den eneste, og der findes også en løsning – Transientbeskyttelse.

Vi har stor erfaring med transientbeskyttelse i private hjem og kører på hele Bornholm – ring til os på 56 97 41 52 – så tager vi en uforpligtende snak om jeres elektronik.

I dag findes der forskellige løsninger til hjemmet i forhold til transientbeskyttelse. Det kommer meget an på, hvilken type el-tavle du har i hjemmet. Enten har man HFI-relæ eller HPFI-relæ. De fleste hjem har kun et HFI/HPFI relæ – og der gør faktisk at chancen for overspænding 25 % større.

Transientbeskyttelse i hjemmet Bornholm

Derfor er det vigtigt at få lavet et el-eftersyn af din autoriserede el-installatør for at gå gennemgået dine el-installationer.

Der kom nemlig i 2019 en ny el-lov, hvor det er et krav at man får transientbeskyttelse – dog ikke i private hjem, men det anbefales.

I dag er vores hjem bygget op med el-installationer og en del elektriske apparater, som vi er afhængig af fungerer – og der er ikke noget mere ubehageligt, end når det lyner, og man sidder og frygter for ens fjernsyn eller fryser. Samtidig er der mange intelligente løsninger som fx. varmestyrring, alarmsystemer og belysning, som er afhængig af el og ville være problematisk, hvis de står af eller går i brand.

Er du i tvivl om jeres installationer lever op til kravene, mangler du transientbeskyttelse eller har du behov for udskiftning af el-tavler? Så kontakt os på ☎ 56 97 41 52 – vi står altid klar med rådgivning – installation og efterfølgende service.

Transientbeskyttelse virksomhed Bornholm

Nedbrud og produktionsstop i virksomheden? Få installeret transientbeskyttelse.

Slip for bekymringerne når det lyner i Danmark. Vi ved at din virksomhed kan være sårbar, hvis el-installationerne ikke er beskyttede mod overspænding med transientbeskyttelse. Overspænding fra lynnedslag kan ødelægge alt elektronisk udstyr og give nedbrud og produktionstop og i værste tilfælde brand. Knud Jensens & Søn på Bornholm har stor erfaring med transientbeskyttelse i virksomheder – vi rådgiver, laver installationen og servicerer efterfølgende – du kan trygt ringe til os 56 97 41 52.

Der kan være direkte omkostninger ved synlige og usynlige skader på elektronisk udstyr, hvilket kan give din virksomhed økonomiske omkostninger ved nedbrud, produktionsstop og datatab.

Et lynnedslag kan medføre skader på følsomt elektrisk udstyr helt op til 2 km fra nedslagsstedet.

Som elektriker på Bornholm har vi stor erfaring med at hjælpe virksomheder, produktioner, industrien og serviceområderne med transientbeskyttelse. Så er du i tvivl om din virksomhed eller serviceområde har transientbeskyttelse? Kontakt os på ☎56 97 41 52 – vi er autoriseret el-installatør og har mange års erfaring og kører på hele Bornholm.

I 2019 kom der nye el-regler på, hvori det er et krav for virksomhederne at få installeret transientbeskyttelse – derfor er det vigtig at få tjekket jeres el-tavler og el-installationer af en autoriseret el-installatør.

Vi hjælper med alt fra rådgivning til installation og efterfølgende service.

Vær sikker på, at du har transientbeskyttelse til dit landbrug

Elektronik i landbruget er blevet stor del af den daglige drift. Desværre er hyppigheden af tordenvejr og lynnedslag også steget markant gennem de seneste år – slår et lyn ned, skaber det overspændingsskader og kan være årsag til driftstop.

Produktionsstop og driftsforstyrrelser er en ting man ikke ønsker i sit landbrug. Det er vigtig at man kan sikre at det hele kører og der ikke kommer nedbrud i systemerne grundet lynnedslag – især hvis det sker om natten eller tidspunkter, hvor man ikke er i nærheden til at tage over selv. Ved transientbeskyttelse kan du være tryg og vide at systemerne kan klare et indirekte og direkte lynnedslag. Kontakt os på ☎ 56 97 41 52 – så hjælper vi dig med alt fra rådgivning, installation og service.

Transienter (overspænding på el-nettet) kan på splitsekunder ødelægge alt elektronisk udstyr og maskiner som kan give nedbrud og forringelser med store økonomiske konsekvenser for enhver produktion og opsamlet data.

Det kan være nedbrud i ventilationsanlæg, vandingssystemer, fodreautomater, malkeanlæg, svagstrømsanlæg, signal- og datatransmissioner.

Transientbeskyttelse landbrug Bornholm
Det er vigtigt at tjekke op med ens forsikringsselskab – for efter de nye el-regler fra 2019, så er det et krav at man får installeret transientbeskyttelse i landbruget. Vi har mange års erfaring inden for transientbeskyttelse i landbruget. Vi står klar til både at gennemgå dine nuværende el-installationer og få installeret transientbeskyttelse hurtigst muligt.

Kontakt os i dag  56 97 41 52 vi står for rådgivning, installation og service på Bornholm.

FAQ

– Ofte stillede spørgsmål

Hvordan virker transientbeskyttelse?

Transientbeskyttelse fungerer ved at lede og aflade pludselige overspændinger eller transienter væk fra elektroniske komponenter og dermed beskytte dem mod skader.

Hvordan monteres transientbeskyttelse?

Transientbeskyttelse monteres ved at tilslutte en særlig beskyttelsesenhed mellem elektronikken og strømforsyningen. Denne enhed hjælper med at fjerne farlige overspændinger, der kan skade elektronikken, så den forbliver sikker og fungerer godt.

Er transientbeskyttelse et lovkrav?

Alle nye installationer skal beskyttes mod farlige overspændinger. Det er særlig vigtigt i situationer, hvor overspændinger kan have alvorlige konsekvenser for menneskers liv og offentlige tjenester.

Hvad koster transientbeskyttelse?

Prisen for transientbeskyttelse kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder typen af enheder der skal beskyttes, niveauet af beskyttelse der kræves, og det valgte transientbeskyttelsessystem.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

9 + 2 =

Find os

Eskildsgade 10
3720 Aakirkeby
CVR: 39679450